Belangrijke bericht MtH weekeinde 2018

Zoals bij iedereen bekend is het in de natuur al lange tijd gortdroog. Dat geldt ook voor de Plantage achter Kasteel Huis Bergh dat normaliter op de zaterdag van ons Mechteld ten Ham weekend wordt omgetoverd in het Fluisterwoud.

Afgelopen week is er een overleg geweest tussen  de Stichting Mechteld ten Ham en de directie van Kasteel Huis Bergh. In dat overleg is gezamenlijk besloten dat het niet verantwoord is om dit jaar de plantage zelf te gebruiken  vanwege het grote risico op brandgevaar in een onoverzichtelijk terrein door deze nog steeds aanhoudende droogte.

Omdat we niet in de Plantage kunnen, heeft Kasteel Huis Bergh andere delen van hun grond ter beschikking gesteld om tot een alternatieve route voor het Fluisterwoud te komen.

Aan de alternatieve route wordt gewerkt. Tevens is afgesproken dat er op de terreinen van Kasteel Huis Bergh een rook verbod geld. Hierop zal streng worden toegezien. Tevens mag er niet worden gewerkt met open vuur of andere hittebronnen. Dit geldt zowel voor de zaterdag als voor de zondag.

Om deze reden zal ook de Mechteld verbranding op een alternatieve manier plaatsvinden.

Het bestuur van Mechteld ten Ham