Fluisterwoud

Het Fluisterwoud is jarenlang een onderdeel van het Mechteld ten Ham weekend en staat volledig in teken van het verwonderen van kinderen. De plantage in het bos achter Kasteel Huis Bergh wordt eens per jaar omgetoverd tot een magische sprookjeswereld. Dit Festival is bedoeld voor kinderen tot twaalf jaar. In 2018 zal op zaterdag 25 augustus het Fluisterwoud weer tot leven komen.

Koning Frederick VII van Fluisterwoud en zijn vrouw Koningin Isabella ontvangen om 12.30 uur op de voorburcht van het kasteel een vorst uit een vreemde mogendheid. Dit jaar uit een wel hele vreemde magische wereld. Het Koninklijk gezelschap zal vervolgens naar de Plantage achter kasteel Huis Bergh trekken. Het Fluisterwoud wordt door de koning om 13.00 uur geopend.

De kinderen kunnen de koning ontmoeten en op bezoek gaan bij de koninklijke gast. Op verschillende plaatsen in het Fluisterwoud kunnen ze de bewoners helpen, of een spel met ze spelen. Ze kunnen ook knutselen, geschminkt worden of even lekker uitrusten met een lekker koel drankje te midden van alle Fluisterwoudbewoners. Dit jaar noemen we alvast: bellen blazen met elfen, zagen en timmeren met kabouters, boogschieten of zwaarden maken bij de ridders, magische drankjes drinken bij het laboratorium of de heksen, verstrikt raken in het spinnenweb of afdalen van de tokkelbaan.

Voor de kinderen die niet actief willen zijn of te klein zijn om deel te kunnen nemen is er genoeg te bekijken. Ook dit jaar zal er een sprookje uitgebeeld worden. Welk sprookje het zal zijn houden we nog even geheim. De stylinggroep zal zorgdragen voor de aankleding van de themawerelden. Links en rechts van de paden valt er genoeg te ontdekken, zoals een piepklein kabouterdorp, nieuwe bewoners van de holle boom of misschien zelfs verborgen heksen.

Om 16.00 u worden de activiteiten beëindigd en trekken in een feestelijke, stoet met aan het hoofd Koning Frederick VII, zijn vrouw Isabella, de Fluisterwoudbewoners en  bezoekers van het woud naar de voorburcht van kasteel Huis Bergh. Daar wordt  afscheid genomen. Sommige Fluisterwoudbewoners trekken nog even door de stad, maar daarna verdwijnen ze allemaal weer in hun geheime magische en, voor velen, onzichtbare wereld.

Het Fluisterwoud is gratis toegankelijk. Op twee plaatsen in het woud is een mogelijkheid om geld te doneren in een wensput. Kinderen en volwassenen die geld in de put gooien mogen een wens doen. De inhoud van de putten is bestemd voor de betrijding van de onkosten.