Rattenvanger van het Fluisterwoud
Zaterdag 24 augustus 2024

De plantage, het bos achter kasteel Huis Bergh wordt eens per jaar omgetoverd tot een magische sprookjeswereld, het Fluisterwoud. Dit gratis festival is met name bedoeld voor kinderen tot twaalf jaar.  Het thema van dit jaar is ‘De rattenvanger van het Fluisterwoud‘. Koning Frederick VII van het Fluisterwoud en zijn vrouw Koningin Isabella ontvangen die dag om 12.15 uur een V.I.P.-Gast voor het oude Raethuys. Het gezelschap zal beschermd en begeleid door de stoere heren van het St. Antoniusgilde naar de Plantage achter het kasteel trekken. Hier zal om 13.00 uur het Fluisterwoud geopend worden. Bij de ingang van het Fluisterwoud wordt het sprookje van de rattenvanger geïntroduceerd dat zich tijdens de gehele wandeling steeds verder tot leven laat komen. Ondertussen wandelt men langs vele fabelachtige wezens. Dansen bij de Elfjes, een drankje bij de tovenaar of helpen op de kabouterweide! Misschien is er zelfs een duister pad met trollen en heksen?

Tijdens deze route zijn er verschillende activiteiten, spellen en bezienswaardigheden. Zo zijn er mogelijkheden om te knutselen, schminken of even wat te drinken en te snoepen. De lokale scouting is traditie-getrouw ook aanwezig om voor een dosis adrenaline en avontuur te zorgen. Bij het verlaten van het bos kan men de ontknoping van het sprookje beleven, waarna om 16.00 uur de gehele koninklijke stoet onder begeleiding van het Gilde het woud weer zal verlaten. Iedereen is van harte welkom om aan deze kleurrijke stoet deel te nemen en op de voorburcht van het kasteel feestelijk afscheid te nemen van alle fluisterwoud bewoners!

Foto-impressie 2024

Programma

  • 12.15 uur Ontvangst V.I.P.- Gast en het Koninklijk paar van het Fluisterwoud
  • 13.00 uur Opening van het Fluisterwoud bij Heeren Dubbel
  • 13.00 tot 16.00 uur Diverse activiteiten in het Fluisterwoud
  • 15.45 uur Vertrek stoet van achter uit het Fluisterwoud richting Kasteel Huis Bergh
  • 16.30 uur Ontknoping en feestelijke afsluiting van het Fluisterwoud
  • 20.00 uur Zaterdagbal in de Ballentent op de Bleek

Locatie

Plattegrond

Vrijwilligers

Het Mechteld ten Ham weekend wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Mechteld ten Ham. Deze Stichting draait volledig op vrijwilligers en sponsoren van dit prachtige evenement. Vrijwilligers zijn onmisbaar om nog vele jaren van dit evenement te kunnen blijven genieten.
Wilt u meer weten of misschien in de toekomst meewerken? Klik hier